Gonzo-Albrand: (alkujuonto) Seuraa suora lähetys Tamminiemen pihalta. Viikko sitten itse Kekkosslovakian päällysmies ja hirttämätön näköradiomies Spede Kekkonen suostui haastattelemaan Pano Rajulaa tämän hyrskyisen elämän tiimoilta. Ehkä saamme selvyyden myös siihen, miksi hän tällaiseen tehtävään harvinaisella tavalla ryhtyi. Kuva siirtyy siis Tamminiemeen.

(Muovisen, rähjääntyneen terassipöydän ympärillä halvoissa puutarhatuoleissa istuskelevat rehvakkaasti Spede Kekkonen, Pano Rajula ja Gonzo-Albrand.)

Spede Kekkonen: No niin, äh, tervetuloa hyvät rouvat ja herrat Yleisradion erikoislähetykseen jonka juontaa tasavallan presidentti. Aion myös toimia haastattelijana kuten ennen vanhaan nuoruudessani journalistina joskus. Joku ehkä miettii, miksi ryhdyin yhtäkkiä moiseen. Se johtuu siitä, että haastattelun kohde ei myöntänyt haastattelua kellekään muulle, eikö niin Panu jonka kanssa olen jo sinunkaupat tehnyt?

Pano Rajula: No pitäähän se osittain! Epäilen kuitenkin, että myös haastattelija saattoi tuntea kytevää paloa saada taas tuntuman nuoruutensa toimiin...

Spede Kekkonen: Haista home! Koska revolveria nyt ei ole niin tästä tuleekin nyt nyrkkihaastattelu. (työntää nyrkin Rajulan naaman eteen.)

Pano Rajula: Hyvänen aika.

Gonzo-Albrand: Nyrkkiä naamaan vaan!

Spede Kekkonen: Mitenkäs ne veroasiat, nehän ovat ihan poskellaan vai mitä? No loppuhan se tulee itsekullekin.

Pano Rajula: Aina olen kunniallisena kansaisena veroni ja sakkoni maksanut...

Spede Kekkonen: Valehtelet! (lyö toisella nyrkillä Rajulaa kasvoihin niin että tuoli ja Rajula kaatuvat selälleen nurmikolle.)

Gonzo-Albrand: Bravo! Ja istuvilta jaloilta!

Pano Rajula: Mikä haastattelu tämä nyt on olevinaan!

Spede Kekkonen: Jäi ehkä tarkentamatta, että tämä on haistattelu. Haista sinä Pano paska! Olet mitättömyys joka tykkää klähmiä ja vähätellä naisia, tehdä itsestään armeliaan sankarin, kirjoittaa suoranaista paskaa jota minä en ikinä olisi päästänyt läpi - Hannu Salaman kyllä - ja lisäksi olet kuulemma impotentti.

Pano Rajula: Itse et edes koskaan ole oikeasti ollut tasavallan presidentti. Albrand, auta minut nyt helvetissä ylös täältä!

Gonzo-Albrand: Enpä taida auttaa. Julistaudun puolueettomaksi!

Pano Rajula: Punakapinallinen sinä olet! Rosvo ja ryökäle... onko se 1918 edelleen niin vaikea unohtaa...

Spede Kekkonen: Minunhan tätä piti vetää elikkä turvat tukkoon! Saimmekin juuri käsiimme revolverin, jonka hovimestari toi oikein tarjottimella, joten nyrkkihaastattelu muuttuu revolverihaastatteluksi.(nousee ylös ja teloittaa Rajulan niskalaukauksella.)

Gonzo-Albrand: Näihin kuviin, näihin kansalaissodan tunnelmiin, Tamminiemen pihasta, olkaa hyvät Pasila...


Tämän mahdollistivat: Spede Kekkonen, Pano Rajula(RIP), Gonzo-Albrand ja YLEn ohjelmapäällikkö(hermokilahdus)

bS87oWZF_400x400.jpg rajala1.jpg 20160408_215334_resized.jpg 0580_0003.jpg