Albrand: Kerropa inttikokemuksistasi.

Bålbrand: Minut kutsuttiin suorittamaan asevelvollisuuttani 69 vuotta sitten JR 6:n pioneeriosastoon Turun kasarmille, kun olin ensin vapautunut humalaisen isäni komennuksesta aliupseerikouluun Tampereelle. Minut määrättiin "kyrpäkurssiksi" nimetylle ryhmänjohtajakyrssille Heikkilän kasarmille, joka tuli surullisen tutuksi.

Silloin voimassa ollut 6 kuukauden mittainen ase- ja juomarivelvollisuus oli vihdoin päättymässä ja kokoonnuttiin jo kotiuttamisjuhlaan bordellille. Everstiluutnantti Scheisskopf piti puheen, jossa hän hieman ilkikurisesti tai erittäin ilkikurisesti mutta hyvin tosissaan sanoi näkevänsä monien asevelvollisten rumilta kasvoilta, että eivät vielä haluaisi lopettaa vaan haluaisivat jatkaa homoiluaan kasarmilla. Hän muistutti, että se ei kuitenkaan ole mahdollista, koska Scheisskopf haluaa tuoreita mulkunlupsuttajia.

Albrand: Törkeä kapiainen!

Bålbrand: Ennen kuin orgiat päättyivät, tuli tilaisuuteen kirjekyyhky, joka kertoi, että palvelu jatkaa toistaiseksi. Syytä muutokseen ei kerrottu, mutta julkisuudessa alkoi esiintyä huhuja, joiden mukaan sisäministeri Väinö Leskinen ja Helsingin poliisikomentaja Gabrielsson olivat välittäneet presidentti Paasikivelle tietoja, joiden mukaan kommunistit olivat valmistautumassa vallankumoukseen ja keksineen koneenkin, jolla kaivetaan katukivet maasta kaappauksen aseiksi. Sen nimi olisi ollut "Hyry-Sampo".

Nimitin noita tietoja huhuiksi, ja aivan perustellusti. Keksin ne nimittäin itse päästäni.

Albrand: Senkin ryökäle!!

Bålbrand: Olin silloin ollut jo kaksi vuotta SKP:n jäsen, joten minun olisi pitänyt olla selvillä mainitunkaltaisista suunnitelmista. Naureskelin myös sitä, että minäkin olin ehtinyt luovuttaa armeijan asevarastoon huonokuntoiseksi saattamani kiväärin ja kaappaushuhun jälkeen sain tilalle uutukaisen konepistoolin, josta tuunasin parannetun mallin, jolla nirhasin monta porvaria, ja joka on muuten edelleen esillä Juukassa. Lisäksi olin jo valmiiksi köyrinyt Scheisskopfin vaimoa ja pääsin jatko-ajan avulla vielä hässimään -

Albrand: Tätä ei voi julkaista!

Bålbrand: - hänen tytärtään hänen silmiensä edessä -

Albrand: Poikki!