TRAILERI

(enteilevää intomusiikkia)

Vanha metsästäjä TIGER JACK seisoi punaisen kallion kielekkeellä paahteisena heinäkuun päivänä ja tähysi horisonttiin. Savumerkkinuotion hiillos vielä hehkui ja sen päälle oli hyvissä ajoin vartaseen viritetty aimo köntti puhvelinlihaa tirisemään. Paremmin kuin savumerkit olisi sen tuoksu aikoinaan saanut KIT CARSONIN, tuon herkkusuun, saapumaan paikalle kenties matkojenkin takaa mutta nyt olivat ajat toisenlaiset. Ajat olivat muokanneet Tiger Jackin kasvot yhä ahavoituneemmiksi ja tuimemmiksi, mutta lukemattomien taisteluiden ja säälimättömän rajaseutuelämän karaisema navajo oli yhä jäntevä ja voimakas ja hänen korpinmusta tukkansa liehui tuulessa kuin ilkkuen vuosien kulkua.

Pian näkyi se mitä Tiger oli odottanut: pölypilvi joka tiesi arapahojen lähestymistä. Pow-wow oli tuloillaan. Neuvotteluyhteydet olivat tuoreeltaan katkenneet lukuisten erimielisyyksien johdosta, koskien lähinnä metsästyspiirejä ja kalastusoikeuksia. Rutiinihommaa, hoituisi kunnon rauhanpiipun tupruttelulla ja muutamien huopien ja veisten vaihtamisella. Toisaalta jos sen hoitamatta jättäisi saattaisi seurata kahakoita ja vaikka verinen sota, jos jokin kuumapäinen nuori soturi saisi koottua lauman kaltaisiaan paukapäitä rettelöimään voimansa tunnossa. Sellaisen vältti parhaiden varmalla ennakoinnilla.

Kolmen vartin päästä ensimmäinen hevonen saavutti Tigerin huolellisesti kyhätyn leirintäalueen. Jalustimiltaan loikkasi hapsutakkiin ja lännenhattuun puettu hidalgomainen ilmestys, joka heitti voltin ilmassa ja laskeutui ketterästi saapasjaloilleen painuen hyppynsä voimasta syvään kyykkyasentoon ja kiljaisten: ”YIPPEEEE!!!”

52-vuotias KIT WILLER ei ollut rauhoittunut sitten rasavillien poikavuosiensa kuin noin vuosikymmeneksi, jonka hän vietti leppoisaa perhe-elämän parissa, kasvattaen karjaa ja kalastellen. Nyt Tiger joutui aika ajoin toteamaan että Kit-herra ilmeisesti poti harvinaisen voimakasta viidenkympin villitystä.

-Hau manitou wakan tanka kunta kinte pocahontas m’gawa niktimba, tervehti Tiger asiallisesti.

-Simsalabim, Jim! äyskäisi Kit ja nuuhkaisi ilmaa. -Olet näemmä pistänyt oikein kunnon puhvelinpotkaa tulille, Tiger vanha apassi, voi pojat!

-Apassi ei moista viitsisi tehdä. Tuskin joutaisi veriäkään valuttamaan, kun jo haukkaisi kyljestä palan.

-Hah, totta puhut, veliseni! Onneksi joukossamme ei ole apasseja.

Kit ”Pikku Haukka” Willerin vanavedessä leiriin saapuivat arapahot, nuo suotta pahamaineiset arojen asukit, jotka yleensä olivat leppoisia, ellei tallannut heidän varpailleen.


*LEIKKAUS

(vekkulimusiikkia)

- Hyvä on, maha on reistaillut viime päivinä.

- Oletko muistanut syödä sitä Pocas-tädin kaalisoppaa ja ruisleipää?

- Ne minä tulin antaneeksi sen El Tuco villagen leskirouvan perheelle.

- Lempo soikoon, isä! Tottahan mahasi reistailee jos olet syönyt vain sitä raskasta muonaa: pekonia, kuivalihaa, pihvejä, pemmikaania, papuja ja juonut mustaa nokipannukahvia ja parit viskimoukut päälle. Ei kenenkään elimistö sellaista ruokavaliota loputtomiin kestä, tarvitset kuituja!

- Kuituja… kuituja… tuommoisia nykyajan kotkotuksia…

-Kotkotuksia tai eivät, ne pitävät ikämiehen kondiksessa.

-Senkin nuori juupeli! Sietäisit korvillesi, ellei tuo hameväki olisi näkemässä...

(kamera loittonee ja paljastuu että keskustelijat ovat Kit Willer ja isänsä TEX!)


*LEIKKAUS

(julmetun dramaattista ja surullista musiikkia)

Kit Willer ja tuntematon nuorimies(Orson Flynn) ovat kallionkielekkeellä, riisuneet hattunsa ja katsovat vaisuina hautakiveä siellä, tuulen tuivertaessa ja auringonkin empiessä. Teksti kivessä:

KIT CARSON 1809-1912 Ratsuväen eversti, tiedustelija, Texas Ranger, intiaaniasiamies, sotaveteraani, Alamon puolustaja, LÄNNEN SANKARI JA SUURMIES


*LEIKKAUS

(repivää sankarimusiikkia!)

Tex Willer, Kit Willer, Tiger Jack ja aiemmin tuntematon nuorimies(Orson Flynn) ja tuntematon nuorinainen(Cosheeza Fox) antavat mustangiensa laukata julmetusti ja aseiden räiskyä. Trailerista ei paljastu, keitä heillä on vastassa, mutta periksi ei anneta eikä pelätä! Paljon klopotiklopoti ja pang pang. Feidaa mustaksi ja WILLER CHRONICLES-logo lopettaa trailerin.