"Ssssä oot SSSÄÄÄÄLITTÄVÄ!"

Puntti-Juuso nosti katseensa maasta ja näki siskonsa Puntti-Liisan jerrykannun kanssa. Varjoaankin häveten hän kavahti pystyyn ja ryhdistäytyi asentoon, kravattiaan suoristaen. Liisa alkoi täyttää Dolly-mopon tankkia bensiinikannustaan kyynel silmäkulmassa. "Näin se homma etenee!" tokaisi Juuso, hyökkäsi menopelinsä sarviin ja kaasutti auringonlaskuun. Liisa katsoi hölmistyneenä loittonevaa pölypilveä, kohautti olkiaan ja palasi huoltoasemalle Veikkaus-tiskiä hoitamaan.

"Minä olen maailman uusi herra!" huusi Juuso hurjana, nokitti etupyörän taivaisiin ja kulautteli olutta kurkkuunsa. Hän ajoi moottoritielle ja laittoi Alizéen levyn etupaneelin soittimeen pauhaamaan. Juuson mopo oli melkoisen viritetty peli, sillä taitavana mekaanikkona Juuso oli suorastaan ylikellottanut sen moottorin. Hän ohitteli ambulansseja, hän halveksi hälytysajoneuvoja, hän lauloi italialaisia aarioita. Kotiinsa Juuso oli vain aikonut ajaa, mutta nyt vauhdin hurma oli vallannut hänet täysin.

Kaikki hyvä loppuu aikanaan ja ylpeys käy lankeemuksen edellä. Mopo osui liiskantuneeseen soopeliin maantiellä ja ratsastajineen kaikkineen kulkuneuvo hyppäsi suoraan vastaantulevan pick-up-auton lavalle. Juuso mätkähti lehmänpaskaan. "Maailma on arvaamaton syöveri" mietti Juuso, kauhoi käteensä nyrkillisen paskaa ja nuuhkaisi sitä apeana.