Suunnitelma valloittaa oluttupa Viisi Penniä meni plörinäksi kun paikka oli kiinni, kaipa se olisi avautunut mutta liian myöhään tiukalle aikataululleni. Upouusi proteesini muuten hiersi pahasti baarihyppelyn aikana. Toivottavasti tuo ihonkohta korjautuu, perkele se on sitä uutta ihonsiirtoa. Laitoin jotain puhdistusvoidetta. Infektioon voipi kuukahtaa.

Jo ennen varvaskauppatreffiäni olin tosin käynyt jo Pikku Huopalahden kaupunginosassa sekoilemassa, aiemmin bongaamani Tilkanranta olikin enemmän lounasruokaravintola ja siellä oli vanhoja herroja ja en sitten halunnutkaan siellä istua aikaisella kaljalla. Sen sijaan kusin sinne... Tilkkahan on tunnettu sotilassairaala. Me sivarijermuveteraanitkin siellä päin siis viihdymme. Löysin nopeasti läheltä pub Sir Olavin. Puoliksi kapakka, puoliksi itämainen lounaspaikka nykyään(sisustusarkkitehtuurista saattoi päätellä että joskus oli ollut varmaankin toisin). Join kaikessa rauhassa Karhun, jatkoin matkaa ja hoidin nyt ne varvasbisnekset. Siellä oli menossa mukana opiskelijatar nimeltä Vappu, oppimassa. Hänen kädenjälkensä näkyy nyt jalassani.

Niin, sitten en päässytkään sinne 5 penniin vaan jatkoin matkaa Töölön sportbariin ja join franciskaner... hefeweisbierin? Saksalaisen. Päälle vielä join karhu A:n samassa paikassa. Alkoi helpottaa hienoinen pettymys ja vitutus 5 pennistä ja jalan yllättävästä hankaluudesta.

Sitten siellä oli matkalla tyylikkyyttä tavoitteleva Fellows bar, jossa oli fiinit nahkakalusteet, Ilta-Sanomat ja Laitilan Portteria. On se ihme, ettei ole kyllä oikein Koffin Portterin voittanutta. Suomen paras hinta/laatu-olut melkeinpä ylivoimaisesti. Oliko tässä matkalla vielä joku kapakka? Minulta ei koko tänä päivänä kysytty papereita. Itse asiassa jossain sanottiin vieläpä herraksi, en tiedä kuinka leikillä, kepeästi, jopa hienoisen sarkastisesti.

Jossain tässä vaiheessa jalkani oli kuitenkin jo niin paskana että hyppäsin sporaan ja porhalsin keskustaan. Ostin Forumin Nahka-Albertista römpsän ja painuin Henry's pubiin ahmimaan 16 kanansiipeä hot-kastikkeella ja juomaan 2 Budvaria. Aseman minuuttibaarissa meni vielä joku juoma. Mahdollisesti joku sesonkituote, talvioluethan ovat saapuneet. Sitten onnellisesti junaan ja asemalta autolla kotiin. Kyllä, totta kai olin ratissa.

Tämän matkani aikani tapasin n. 10-15 henkilöä Turusen klaanista ja lisäksi aamu-TV:ssä ennen kuin lähdin reissulleni Tarja Turunen luikautteli joululauluja ja Heikki Turunen illisteli ikkunoista. En viitsi tässä tarkemmin selostaa näiden muitten Turusten edesottamuksia, voin saada syytteen herjauksesta, tölväisystä, kunnianloukkauksesta, ilkeilystä, halveerauksesta ja törkyturpaisuudesta. Melkein joka kapakassa ja kadullakin niitä tulvi vastaan. Asianomaiset tietävät...